A takarítói feladatokat abszolút a Tulajdonosok igényei alapján határozzuk meg, mind gyakoriságát, mind a feladatok összeállítását tekintve. Természetesen vannak megfelelő alapot adó javaslataink, amely általános higiénés állapotot hivatott fenntartani, ha esetleg a közösségnek nem lenne konkrét elképzelése. Azt kiegészíteni akár rendszeres, akár eseti jellegű feladatokkal is lehet, határt csak a költségek szabnak.

Cégünk vezetőségének is volt alkalma kipróbálni a társasház takarítás könnyűnek korántsem mondható feladatait, így hiteles tapasztalatokra támaszkodva alakítjuk ajánlatainkat kezelésünkben lévő és számunkra „külsős” épületek részére egyaránt.

A társasházak lakóközösségei általában a heti 1-2 alkalommal történő takarítást preferálják, de olykor-olykor előfordul, hogy ennél többet is igényelnek. A kis albetétszámú (albetét:lakás, garázs, üzlethelyiség gyűjtőneve) épületek esetében nem túl gazdaságos takarító szolgálatot alkalmazni, mert a vállalkozó például ugyanazzal a tarifával számolja a kiszállásokat, mint a nagyobbaknál, viszont ott a költség jobban oszlik.

A szolgálat azonban mindkét esetben ajánlatos, ugyanis a takarítói feladaton túl akár gondnoki feladatokkal is megbízható a takarító. A „ha már úgyis ott van, igazán kicserélhetné azt az izzót, vagy szólhatna a közös képviseletnek, hogy csöpög a lépcsőházi radiátor” mondat és az ehhez hasonlóak biztosan elhangzottak már az Önök közgyűlésein is, vagy amikor összefutott a lépcsőházban kedvenc szomszédjával és megosztották meglátásaikat, azonban a takarító alkalmazottja nem biztos, hogy feladatának érzi az épület műszaki állapotának szemmel tartását, ha az nincs is leírva a szerződésében.

Bemutatkozás Grafika

Ismerjük a problémát és azzal szeretnénk többet nyújtani, hogy kollégáinkat felkészítjük az effajta „jógazda” eljárásra is. A közös képviseletek elsősorban akkor tudják kezelni a problémákat, ha tudomásuk van azokról.  

No persze ez nem azt jelenti, hogy a társasházaknak a problémák kezeléséhez takarítókat kell foglalkoztatniuk, hanem a több szem többet lát elvével élve maximálisan fel kell használni a társasházak kezelésében résztvevő kollégák lehetőségeit.