Akut hibaelhárítások

Csőtörés? Áramszünet? Fűtés vagy melegvíz kimaradás? Gyors segítségre van ilyenkor szükség ahhoz pedig megfelelő kapcsolatokra. A megfelelő kapcsolatok pedig bizalomra és szaktudásra épülnek, melyek megtapasztalásai hosszú időbe telnek. Ilyenkor azonban erre nincs idő. Mi viszont rendelkezünk megfelelő kapcsolatokkal ahhoz, hogy bármelyik kedves ügyfelük részére segítséget adjunk ezekben a helyzetekben. 

Elektromos autótöltők telepítése

Elkerülhetetlennek tűnik a garázsokban elektromos autótöltők telepítése, mivel folyamatosan teret hódítanak az elektromos üzemű közlekedési eszközök új kihívás elé állítva régi és újépítésű Társasházakat, Lakóparkokat. Többféle megoldás is létezik már a piacon azonban mi elsősorban a műszaki biztonságot és a felhasznált energia pontos elszámoltathatóságát tartjuk szem előtt.   

Elektromos fővezeték felújítások

Csakúgy, mint a víz vagy a gázvezetékek az elektromos vezetékek is képesek elöregedni ami miatt cseréjük indokolttá válik. De sokszor a napjainkban felmerülő háztartási igények okozzák a beavatkozás szükségességét, mert a régebbi épületek vezetékhálózatai nem arra lettek tervezve, hogy a manapság fellelhető elektromos berendezések együttes használatát kiszolgálja. Ilyenkor bővítésre is szükség van. Bármi is legyen az oka, készen állunk a szervezésére.

Esővízgyűjtők javítása béleléssel

Ha a lapostető esővízgyűjtője épületen és azon belül is lakáson keresztül zúdul le, igencsak fontos, hogy jól zárt rendszeben történjen, különben a csőtöréshez hasonló jelenségekkel szembesülünk a lakásban. Panelos technológiával épült Társasházakra jellemző, hogy vascsövekkel oldották meg a tető vízelvezetését a lakás közepén, általában az előszobában. Azonban ezek a vascsövek folyamatos korróziónak vannak kitéve az időszakos csapadék és a levegőnek köszönhetően, de nem ritka, hogy a födémmel közvetlenül találkozik a cső és akkor még a cement is rásegít a hátrányos kémiai reakcióra. A kiváltásuk sok kényelmetlenséggel jár, mivel a lakásban kellene bontani, födémet vésni..stb. Elkerülni a sok kényelmetlenséget egy korszerű megoldással, a béleléssel lehet. Mi ezt a megoldást preferáljuk és ügyfeleink nagyon elégedettek az eredménnyel. 

Finanszírozási megoldások

Amennyiben valamelyik társasházi beruházás finanszírozásához hitelre lenne szüksége egy közösségnek, úgy a piacon elérhető termékek közül megkeressük a legmegfelelőbbet. Ez nem pusztán egy kalkulációból áll. A legtöbb esetben az igénylő Társasháznak olyan jogi és gazdasági alapokkal is rendelkeznie kell, amely lehetővé teszi számára a finanszírozás pénzintézeti formáját.  

Gázalapvezeték felújítása

A mai szabályozások szerint a Társasházak régi ún. menetes kötéssel szerelt és kenderkócos tömítéssel ellátott vezetékei már nem üzemeltethetők. Sajnos az a tapasztalatunk, hogy ezek a régi szerelések szivárognak is, ami élet -és vagyonbiztonságot veszélyeztető tényező. Ha a gázszolgáltató a társasházi tulajdonban lévő vezetékekről megállapítja ezt, azonnal kikapcsolja a gázszolgáltatást. Mindegy, hogy tél van vagy nyár, kikapcsolja, ha a veszély fennáll. Ilyenkor gyors reakcióra van szükség a közös képviselettől, ami megfelelő háttértámogatás nélkül szinte lehetetlen és akár hónapokig is gáz azzal együtt fűtés és melegvíz nélkül maradhat az épület.   

Homlokzatszigetelések

Régebbi épületekre jellemző komoly energetikai hátrány a homlokzat szigetelésének hiánya. Ezért a legtöbb esetben utólagos szigetelésre van szükség. A homlokzat szigetelésén túl a tető és a pince hőszigetelése is fontos lenne. Egyfelől azokon a területeken szökik a legtöbb meleg, másrészt megelőzhetjük a hőhidak kialakulását. Akkor jó ugyanis a hőszigetelése egy épületnek, ha minden oldalát ellátjuk szigetelőanyaggal. Számos Társasház homlokzatát, tetejét és pincéjét szigeteltettünk melyek általában 20-25%-os költség csökkenést eredményezett a fűtésszámlában. 

Kazáncserék, kazánházi rekonstrukciók

A legjobban karbantartott kazánok cseréje is szükséges lehet 15-20 éven belül. A technológiai fejlődés és az alkatrész utánpótlás ami megköveteli de sokszor egyszerűen elhasználódik és teljes felújítására vagy cseréjére lesz szükség. Olykor csupán egy-egy alkatrész cseréje is komoly költségeket jelent, de ha nincs megfelelő karbantartása a kazánoknak és a kazánházi berendezéseknek, akkor bizony idő előtt tönkre fognak menni és lehet, hogy a legváratlanabb időszakban (akár a tél közepén) ami igazán kellemetlen lehet. Nagyon fontos tehát a megfelelő partner kiválasztása itt is. A kazánházi berendezések mindegyikére szükséges szolgálatot biztosítani. Csak így garantálható a folyamatos fűtés és melegvíz ellátás. 

Kémény felújítások

Gyűjtő kémények és egyedi kémények esetében is előbb-utóbb eljön a felújítás ideje. Nem feltétlenül az elhasználódás, sokkal inkább az újabb készülékek modern technológiai működésének köszönhető, hogy a keletkező égéstermék elvezetésére alkalmatlanná válik a Társasház kéménye. Tulajdonjogi szempontból bármelyikről is beszélünk, általában osztatlan közös tulajdont képeznek ezek az épületberendezések, de célszerű mindig megvizsgálni az alapító okirat rendelkezéseit. Számos gyűjtőkéményt és egyedi kéményt újíttattunk fel kéménymarással, majd pedig valamilyen béleléssel. Leggyakrabban a FuranFlex, vagy az acélcsöves techonológiával találkoztunk. 

Lépcsőház felújítások

Klasszikus felújítás, amit véleményünk szerint forgalomtól függően akár 5-10 évente is el lehetne végezni. Legyen szó akár egy egyszerű tisztasági festésről, vagy teljeskörű felújításról. Természetesen ilyenkor lefolytatjuk a megfelelő vizsgálatokat és javaslatot teszünk a közösségnek a felújítás műszaki tartalmára, mint például a sarkok élvédővel történő ellátása, vagy a falfelületek burkolása, hogy a befektetés hosszú ideig fenntartható és a mindennapi életet támogató megoldások szülessenek. Tipp: A sötét padlóburkolat jobban koszolódik a szemnek, mint a világos. Talán a bézs, a homok szín a legoptimálisabb. 

Lift felújítások

A gépészeti felújításokon túl a liftek kabinjainak a felújítását is szorgalmazzuk. Néhány képet láthatnak a már megvalósult liftfelújításokról. Igyekszünk olyan partnereket felkutatni, akiket szívesen ajánlunk, ezért minden esetben előszűrjük a munkálatokra jelentkezőket.

Napkollektorok telepítése

Azokban az épületekben, ahogy csak a melegvíz előállítása közös, érdemes meggondolni a napkollektorok telepítésének beruházását. Még a téli időszakban is képes rásegíteni egy gázkazánra, ami kézzel fogható megtakarításokat képes eredményezni. 

Nyílászáró cserék

Ablakok, kapuk és lépcsőházi üvegfalak cseréjét terveztük és kiviteleztettük partnereinkkel. Energetikai, esztétikai vagy egyéb műszaki meghibásodások miatt vált szükségessé. Mindenesetre ezen a téren is nagy tapasztalattal rendelkezünk.

Pályázatok Társasházaknak

Legyen szó állami, vagy kerületi tenderről, minden támogatási lehetőséget és vissza nem térítendő támogatást  folyamatosan figyelemmel kísérünk és a kezelésünkben lévő Társasházakkal minden esetben indulunk. Sajnálatos módon az utóbbi években állami pályázatokról nincs hír Társasházak részére, azonban a fővárosi kerületek igyekeznek lehetőségeiken belül ösztönözni a lakóközösségeket épületük folyamatos megújítására, vagy szükségszerű, netán életveszélyes állapotba került épületrészeik, épületberendezéseik cseréjére. 

Pincei vizesedések megszüntetése

Egyértelműen szakértői feladat és nem lehetetlen. Ugyanakkor azt is érdemes tudni, hogy gyakran a víz elvezetése a probléma megoldása nem a kiszorítása. Mindkét esetben volt már szerencsénk a feladathoz, amit sikeresen elhárítottunk.  

Postaládák cseréje

Általában a lépcsőházak felújításának eleme, azonban nem kell megvárni vele a teljes renoválást. A postaládák egységes, esztétikus megjelenése nemcsak a postásoknak segít a tájékozódásban, de a Társasház lakóit is büszkeséggel és megelégedéssel tölti el a rendezettség látványa, ami nem is jár olyan magas ráfordítással, mint ahogyan azt sokan gondolják. 

Strangfelújítások

A vízvezetékek felújítása Társasházakban 30-40 év után válik esedékessé. Azonban főleg újépítésű Lakóparkokban szembesülünk rendszerint olyan esetekkel, ahol ennél jóval korábban eljön a strangcsere ideje. Legtöbbször a rossz anyagválasztás az oka és a hanyag kivitelezés. Néha egyszerűbb a teljes függőleges strangot kicserélni ami hidegvízvezeték cserét, melegvízvezeték cserét  a cirkulációs és a lefolyóvezeték teljes szakaszon történő cseréjét jelenti. 

Távfelügyelet a kazánházakban

A távfelügyeletnek köszönhetően már akkor észleljük a kazán meghibásodásokat mielőtt a lakásokban lehűlne a levegő. Ezáltal már a meghibásodás pillanatában értesülünk a problémáról és megkezdjük a javítás szervezését. Így a lakásban tartózkodók szinte semmit nem érzékelnek az üzemzavarból.

Távleolvasású mérők telepítése

A távleolvasásnak számos előnyét élvezhetik azok a Társasházak és Lakóparkok, ahol már bevezettük. 

  • Pontos elszámolás
  • Az egyidejű mérőleolvasás miatt minimális különbségek keletkeznek a fő -és mellékmérők között
  • Nem kell a lakóknak leolvasni a mérőket
  • Gyors adatfeldolgozást és számlázást tesz lehetővé
  • Azonnal kiszűri a túlfogyasztást ami esetleg vízszivárgásra utal és a mérőhibákat is ha pl, megáll.  
     

Teraszok szigetelése

A teraszok, függőfolyosók és erkélyek is rendelkeznek valamilyen csapadékvíz elleni szigeteléssel és esetenként hőszigeteléssel is. Ezeknek a berendezéseknek a meghibásodása elsősorban nem az amortizációból ered, hanem a rossz minőségű kivitelezésből. Az újszerű Lakóparkokra jellemző sajnos a nem megfelelő rétegrendi kialakítás illetve a helyszíni munkavégzés silány minőségéből adódó kivitelezési hiányosságok. Sajnos több polgári peres eljárás keretében is volt szerencsénk igazságügyi szakértés alatt végig nézni, hogy milyen „találékony” az épitőipari vállalkozó.  Nagy tapasztalatunk van a terasz szigetelések felújításában is.

Tetőfelújítások

Lapostető, nyeregtető, bitumenes, pvc vagy cserép. Tulajdonképpen mindenféle tető felújítását bonyolítottuk már. Pályázati támogatással és anélkül is. Néhány kép a már megvalósult tetőfelújításokról. 

Tetőtérbeépítés albetétesítéssel – értékesítés

Nagy kincs és óriási feladat. A tetőterek beépítése komoly előkészületeket feltételez és rengeteg tapasztalatot. Szerencsére nálunk mindehhez megtalálhatóak a szükséges ismeretek.

Tűzvédelmi berendezések felújítása, korszerűsítése

Kevesen tudják, de az újszerű Lakóparkokban és Társasházakban telepítésre került tűzvédelmi berendezéseknek nagyon szigorú ellenőrzési előírásai vannak. Külön-külön meg van határozva mindegyik berendezés szükséges felülvizsgálati előírása. Ezeket el kell végezni és megfelelően dokumentálni, mert annak hiánya nem csak komoly szakhatósági büntetést, hanem élet -és vagyonbiztonsági felelősségre vonást is magában hordoz.  

Világítás korszerűsítések

Itt az energetikai szempont az első. Elsősorban a régi neonos garázsvilágítások átalakításával tudunk a legtöbbet tenni a villanyszámlák optimalizálása érdekében, de a színhőmérséklet, a fénysugárzás szöge is befolyásolja szemünk világát, így egyes esetekben még azokkal is érdemes kísérletezni és könnyen lehet, hogy kevesebb világítótest alkalmazásával is elérjük a kívánt hatást, mely szintén megtakarításokat eredményez.   

További számos esetet felsorolhatnánk, amikkel működésünk során találkoztunk, de bízom benne, hogy a fentiek alapján is érzékeltetni tudjuk szakmai felkészültségünket. Ha azonban úgy gondolja, van még amit nem láttunk, keressen bátran elérhetőségünk bármelyikén, biztosan találunk rá megoldást.

Részletesebb információkért keressen minket bármely elérhetőségünkön, vagy töltse ki ajánlatkérő ívünket!

Ajánlatot kérek
Kapcsolat